Elpan / Wanpan plintverwarming systemen – de andere verwarming

Het Deense bedrijf Elpan Wanpan produceert verwarmingsmodules waarmee de woonruimte op een onconventionele manier wordt verwarmd. Hiervoor worden verwarmingsmodules in de kamer geïnstalleerd in plaats van de gebruikelijke plinten op de onder muur. Het resulterende heat sealing effect zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig door de kamer wordt verdeeld en luchtcirculatie wordt vermeden, zoals het geval is bij traditionele radiatoren. Met Elpan Wanpan wordt 70% stralingswarmte in de kamer uitgestraald en slechts 30% convectiewarmte naar de muren.

25% besparing op verwarmingskosten
De afgelopen jaren hebben verschillende tests aangetoond dat het heat-seal-principe resulteert in een jaarlijkse besparing op verwarmingskosten van 25%. Het principe is gebaseerd op de gelijkmatige afgifte van warmte door de modules die op de muur lopen. Een radiator werkt daarentegen op dezelfde manier als een luchtpomp en moet de lucht de hele kamer in pompen, d.w.z. H. zelfs in de verste hoeken. Door deze transmissie is het energieverbruik van conventionele radiatoren veel slechter dan bij het warmtebeperkende principe. Ook in vergelijking met vloerverwarming heeft het heat sealing principe een economisch voordeliger effect, omdat bij vloerverwarming een dag- of nachtreductie bijna onmogelijk is door de lange reactietijd van gemiddeld 5-7 uur en regulering loont niet. Elpan Wanpan daarentegen kan zeer snel reageren op temperatuurveranderingen, zodat er ook overdag bespaard kan worden, b.v. B. wanneer de zon de kamer binnen schijnt en de kamer verwarmt. In dit geval wordt Elpan Wanpan onmiddellijk uitgeschakeld, terwijl de vloerverwarming blijft werken.

Vrije inrichting
Met Elpan Wanpan verwarmingsmodules kun je ook je huis naar eigen wens inrichten, aangezien er bij het plaatsen van de meubels geen grote radiatoren in de weg of onder de ramen zitten. Volumineuze radiatoren dragen overigens niet per se bij aan een mooi appartement.

Andere voordelen
Door het heat sealing principe blijft de luchtcirculatie in de ruimte sterk beperkt, waardoor tocht en koude voeten worden geëlimineerd. Bij normale radiatoren is er echter luchtcirculatie, d.w.z. H. eerst stijgt de warmte naar het plafond en dan de kamer in. Als de lucht naar het andere uiteinde van de kamer is verplaatst, is de temperatuur al gedaald. Als de lucht vervolgens terug trekt naar de radiator, daalt de temperatuur weer en mag deze slechts 17-18°C boven de vloer bereiken.

Het heat sealing principe betekent ook dat de muren of hoeken in het appartement niet koud of vochtig zijn. Heel vaak wordt Elpan Wanpan ook geïnstalleerd onder grote raamsecties om de koude lucht die uit deze ramen komt te compenseren.

Het is ook raadzaam om Elpan Wanpan-systemen in wintertuinen te installeren als het ‘s avonds plotseling koeler wordt en u wat gezellige warmte wilt. Daartoe moet de vloerverwarming minimaal een dag van tevoren worden ingeschakeld.

40 jaar oud
Het verwarmingssysteem van Elpan en Wanpan is meer dan 40 jaar geleden uitgevonden en is sinds de start van de productie in veel landen over de hele wereld verkocht. In de loop van de tijd zijn de systemen verder ontwikkeld en worden ze nu gepresenteerd in een modern en tijdloos ontwerp.

Wanpan-systeem
Het Wanpan-verwarmingssysteem is een plintverwarming die bestaat uit modules die kunnen worden verwarmd met heet water uit gas- of olieketels, stadsverwarming of vergelijkbare energiebronnen zoals hout pellets, biogas.

De modules hebben een hoogte van slechts 13,8 cm en een diepte van slechts 2,8 cm (vanaf de muur). Ze zijn van een lengte van 20 cm tot max. 320 cm geproduceerd in intervallen van 20 cm. Hoeken en spleten tussen de verwarmingsmodules worden met blinde stukken afgesloten om een ​​uniform kamer beeld te verkrijgen. In de Wanpan-modules kunnen ook stopcontacten voor het aansluiten van lampen, pc, tv en dergelijke op elk willekeurig punt worden aangesloten. EEN. geïntegreerd te worden. Dit voorkomt dat verbindingskabels in de kamer liggen. Voor Wanpan-modules van 15 meter is slechts één toevoer en retour van de verwarmingsbron vereist.

Elpan-systeem
Het Elpan-systeem is een elektrische plint verwarming. Dit systeem bestaat uit modules die eenvoudig in elkaar worden gezet door ze in elkaar te steken – zoals een stopcontact. De units zijn vervaardigd in 3 verschillende lengtes: 120 cm, 85 cm en 40 cm. De modules hebben een hoogte van slechts 12 cm en een diepte van 1,8 cm (vanaf de muur). Elpan levert twee verschillende thermostaten voor het systeem: de gebruikelijke handmatige thermostaat met vorstbeveiliging of de digitaal gestuurde tijdthermostaat met dag-, nacht- en weekendregeling. Elpan-systemen worden vaak geïnstalleerd in woningen, kantoren, wacht ruimtes, zomer- en vakantiehuizen, hutten, veranda’s en overal waar snelle ruimteverwarming vereist is.

Kleuren
De Elpan en Wanpan verwarmingsmodules worden standaard geproduceerd in de kleuren wit RAL 9010 en lichtgrijs RAL 7035, maar kunnen tegen meerprijs ook in andere kleuren geleverd worden.

Voordelen van het heat sealing-principe in één oogopslag:

  • Besparing op verwarmingskosten van 20-25% per jaar
  • Uniforme temperatuur in de hele kamer
  • Eliminatie van tocht en koude voeten
  • Geen vochtige muren
  • Snelle temperatuurregeling
  • Snelle en gemakkelijke montage / installatie
  • Mogelijkheid tot vrije inrichting, omdat er geen radiatoren zijn
  • Elimineert koud weer op grote raamoppervlakken